Mårbackas öppettider
Guidade visningar
Välj om du vill gå på en vanlig visning eller en lätt dramatiserad visning där du blir guidad av någon av de personer som stod Selma Lagerlöf nära. Under högsäsong har vi dagliga guidningar på engelska och tyska.

Utställningar i Mårbackas Lada
Årets temautställning i Ladan berättar om Selma och Det Stora Kriget, Det stora krigets utbrott och En protestromans tillkomst (Bannlyst 2018). Basutställningen Selma Lagerlöf ett levande författarskap. För de yngre har vi utställningen Följ Nils Holgersson till nya höjder.

Aktiviteter
Vi har en tipspromenad med frågor för både stora och små. Varje vecka lottar vi ut en bok till en vinnare i vardera klassen.

Aktiviteter för de yngre
För de yngre har vi en skattjakt där man ska leta reda på ett antal motiv från området. Barnen kan också besöka vårt pysselrum i Stallet med dockteater, film och pysselmaterial. Utanför Stallet har vi en hinderbana för de klättersugna. Det finns också matsäcksrum och grillplats.

Tipspromenad
Vi har en tipspromenader för både barn och vuxna. De för er runt hela Mårbackaområdet. Varje vecka lottar vi ut en bok till en vinnare i varje klass.

Skattjakt
Barnen ska leta rätt på tio motiv på området som finns avbildade på ett papper. Klarar man det får man ett fint klistermärke.

Mer att göra
I Stallet har vi ett pysselrum med film, dockteater, utklädningskläder och pyssel. Utanför har vi en liten hinderbana.

Mårbackas trädgård
Promenera bland äppelträd, blommor, grönsaker och kryddväxter, en vacker och avslappnande upplevelse.

Mårbacka Handel
I vår butik har vi ett stort urval av Selma Lagerlöfs verk, både i bokform och på DVD. Här finns också souvenirer och hantverk i alla prisklasser.

Café
Här bjuder vi på hembakat. Särskilt populära är våra kakor bakade på det värmländska skrädmjölet, ett mjöl gjort på rostad havre.

Back-Kajsas väg
Vandra den 3 km långa naturstigen Back-Kajsas väg. Den tar dig upp till Norra Åsbergets topp med en storslagen utsikt. I caféet kan du köpa med dig en kaffekorg med kaffe och dopp att njuta av på toppen.


UPP